Μείωση Κινδύνου Εγκεφαλικών Επεισοδίων

προκαλεί σύμφωνα με νέα έρευνα, η μεσογειακή διατροφή!

Μια νέα έρευνα καθιστά τη μεσογειακή διατροφή ακόμη πιο σημαντική, καθώς δείχνει ότι θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι, όσοι ακολούθησαν σε καθημερινή βάση το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (προκαλείται από θρόμβο αίματος), εν αντιθέσει με εκείνους που δεν ακολούθησαν ή ακολούθησαν λιγότερο αυτή τη διατροφή.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 104.000 άτομα στην Καλιφόρνια, με μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη, οι οποίοι χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, με βάση το πόσο στενά ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή. Ελήφθησαν υπ' όψην φυσικά και άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως η άσκηση, η συνολική πρόσληψη θερμίδων, ο δείκτης μάζας σώματος, το κάπνισμα και η εμμηνόπαυση.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν παρατηρήθηκε σχέση ανάμεσα στη μεσογειακή διατροφή και τη μείωση κινδύνου ενός αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου (προκαλείται από σπασμένο αγγείο).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και τα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρίας Εγκεφαλικών Επεισοδίων στο Nάσβιλ.

 

Πηγή: http://www.olivenews.gr/