Ψωμί με ελαιόλαδο: Το μαγικό φίλτρο για τις καρδιακές παθήσεις

Η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει τους κινδύνους για καρδιακή προσβολή.

Το ελαιόλαδο αναμφισβήτητα γνωρίζει αποθέωση από όλο τον κόσμο. Οχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για το τις ευεργετικές του ιδιότητες, όπως έχουν αναδείξει πολλές διατροφικές και επιστημονικές μελέτες. Αυτή τη φορά, μια νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τα ευεργετήματα δυο βασικών στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, που δεν είναι άλλα από το ψωμί και του ελαιόλαδο.

Μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκώβης υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει τους κινδύνους για καρδιακή προσβολή. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, αν η κατανάλωση γίνεται συστηματικά τότε τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις έξι εβδομάδες.

Οι εξελιγμένες νέες δοκιμές που έγιναν απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βελτιώνει σημαντικά τα χημικά σήματα που έχουν σχέση με τη στεφανιαία νόσο.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, αρκούν μόλις 20 ml ελαιολάδου,δηλαδή τέσσερα κουταλάκια του γλυκού, την ημέρα για να αποκτήσουν ισχύ αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις

Επιπροσθέτως, το ελαιόλαδο περιέχει Ω6 λιπαρά οξέα, μια μορφή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών που έχουν ευεργετικές επιδράσεις σε παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και η αρθρίτιδα. Τέλος, το ελαιόλαδο μειώνει την πίεση και βοηθάει στη βελτίωση της αναλογίας μεταξύ της καλής και της κακής χοληστερόλης.

Πηγή: http://www.e-typos.com/